Content top

U bevindt zich hier: Home / Ondernemers / Fiscaal

Fiscale dienstverlening 

PBS Advies verzorgt voor u de aangiften vennootschaps-, inkomsten-, loon- en omzetbelasting. Voor bedrijven, voor zzp’ers, voor ondernemers en particulieren. Ook voor andere belastingen, zoals dividendbelasting, schenking- en successierechten, kunt u bij ons terecht.

“Leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker!” is het bekende motto van de Belastingdienst. De communicatie met de belastingdienst is inderdaad verbeterd, maar de belastingwetgeving wordt er helaas niet gemakkelijker op.

Bijblijven

Ieder jaar verandert er weer van alles in de belastingwetgeving. Vooral voor ondernemers is het daarom lastig om hiervan op de hoogte te blijven. De aangiften vennootschaps- en inkomstenbelasting bevatten elk jaar weer een groot aantal valkuilen en mogelijkheden. Door de elektronische winstaangifte wordt het voor de Belastingdienst eenvoudiger verbandcontroles met bijvoorbeeld de omzetbelasting te maken. De zorg voor een goede onderliggende administratie wordt hierdoor nog belangrijker.

U ontvangt van ons een checklist van de gegevens die wij nodig hebben voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting. Nadat u ons deze gegevens verstrekt heeft verzorgen wij de aangifte. De aangifte en een fiscaal rapport voor uw eigen administratie ontvangt u retour.

Fiscale advisering

De complexiteit van de Nederlandse wet- en regelgeving vergt vergaande specialisatie en grote betrokkenheid van uw fiscaal adviseur. PBS kent de wet- en regelgeving. PBS kent het boxenstelsel en weet wat in welke box hoort. Dat is van groot belang, want elke box heeft zijn eigen (progressieve dan wel vaste) tarief.

Wij beschikken in ruime mate over de kennis en ervaring die vereist is om snel en efficiënt tot oplossingen te komen. Dit geldt met name voor bijzondere deelgebieden van de inkomstenbelasting waarvoor specialistische dienstverlening beschikbaar is. Hierbij kan worden gedacht aan de eigen woning, kapitaal- en inkomensverzekeringen, de directeur-grootaandeelhouder, winst uit eigen onderneming, bedrijfsopvolging en toerekening van inkomsten aan de partner. Veel bepalingen zijn zeer gedetailleerd en vaak moet rekening worden gehouden met complexe overgangs- en uitzonderingsbepalingen.


PBS kan u adviseren over onder andere:

  • Belastingen Directeur Grootaandeelhouder (DGA)
  • Bedrijfsovernames en bedrijfswaardering
  • Herstructurering van bedrijven
  • Belastingen Onroerende Zaken
  • Verenigingen en Stichtingen
  • Bezwaar en beroepsprocedures
Content bottom
Aangesloten bij: Register Belasting Adviseurs NOAB